Twitter
Visit Us
YOUTUBE
YOUTUBE
LINKEDIN
Share

KÜRESEL GÜÇ ELİTİ

“Bütün dinleri inceledim.
Adaletsiz insanlar olduğu kadar, adaletsiz Tanrılar da vardır.”
Mahatma Gandhi

En azından 19. yüzyılın ikinci yarısından beri dünyayı şekillendiren esas itibariyle küresel sermayenin kontrolünü elinde bulunduran perde arkası güçlerdir. Küresel sermayenin mensupları sadece şirket sahiplerinden oluşmamakta; üst düzey yöneticiler, akademisyenler, siyaset adamları gibi seçkinler de bu güce katılabilmektedir. Bunlara medya, istihbarat servisleri, uyuşturucu kaçakçılığı ve organize suç örgütlerini de eklemeliyiz. Küresel elit tabakasının izleri bu yapı içinde birbiri ile ilişkili üç temel örgüt içinde bulunabilir; ABD Dış İlişkiler Konseyi (CFR), Bildelberg ve Üçlü (Trilateral) Komisyon. Yahudi kökenli olan İsviçre-Basel’deki Rothschild ailesi ile ABD’deki Rockefeller ailesi küresel sermayenin iki ana koludur. Rockefeller’in 1921 yılında kurduğu CFR’nin 1600 üyesinin 120’si kendi gazete, dergi radyo ve TV ağını yönetmekte ve akademik dünya ile iç içedir.  Bu elit tabaka, pek çok ülkedeki politikacıları ağına düşürmüştür. ABD Başkanını seçen Kongre üyelerinin belirlenmesi bu elit tabakanın işidir. Bu makalede, küresel sermayenin bugün içinde olduğu dalgalanmaları, elit tabakalarını, COVİD-19 ile birlikte yöntemleri yenilenen “Tek Dünya Devleti” planını, bu plan içinde rıza üretme ve medya algısı çalışmalarını ele alacağız.

Tek Dünya Devleti ve COVİD-19

Rockefeller’in BM’nin kurulmasına verdiği desteğin arkasında tek dünya devleti kurulmasında oynayacağı rol vardı.  Tek Dünya Devleti projesi, ulus-devletleri öncelikle birlikler haline getirerek, sonrasında bu birliklerin meydana getireceği tek bir egemen hükümete dönüştürmeyi amaçlamaktadırlar. Birleşmiş Milletler sistemi, model alınmaktadır. Rockefeller sistemine göre; öncelikle 5 adet bölgesel grup kurulacaktır;

– Afrika Grubu,

– Asya-Pasifik Grubu,

– Doğu Avrupa Grubu,

– Latin Amerika ve Karayipler Grubu,

– Batı Avrupa ve diğerleri.

Bu sistemde meydana gelen birlikler, kendi komisyon, parlamento ve yargı sistemine sahip olacaktır. Ayrıca ekonomik anlamda ortak bir pazar oluşturulacaktır.

Tek Dünya Düzeni taslak anayasasına göre; BM Birliği yönetiminde Genel Kurul, Komisyon ve Parlamento oluşturulması öngörülmektedir. Bu sistemde, günümüzdeki BM sisteminde yer alan daimi üye devletler ve veto hakkı gibi uygulamalar kaldırılacaktır.

Dünya devleti sisteminde güvenliğin sağlanması Dünya Polisi ile sağlanacaktır. Dünya polisi, egemenliği elinde bulunduran şahısları değil, dünyadaki tüm halkı eşit ölçüde koruyacaktır.

COVİD-19, güçlü finansal çıkarları olan elitlerin tüm dünyayı işsizlik, iflas ve ümitsizlik ortamına sürükleyerek tek dünya hükümeti kurma amaçlarına giden yolda bir giriş hikâyesi ve sadece başlangıç; “Büyük Başlangıç”. Dünya genelinde sokağa çıkma yasakları devam ederken, ekonomiler çökmekte ve bütün bunlar büyük plana yardım etmekte.

Küresel elite göre, Dünya Devleti’nin kurulması bir geçiş aşaması niteliğindedir.  Bunu küresel elitin yönetici olduğu, ağ merkezli, insanların tek tek çiple izlendiği, küresel bir imparatorluk düzeni takip edecektir.

Küresel Güç Eliti

Dünya kapitalizmin devleri olan, BlackRock ve J.P. Morgan gibi 17 en büyük varlık yönetimi şirketinin her biri 1 trilyon dolardan daha fazla sermaye yatırımı yönetiyor. 17 en büyük şirketin küresel seviyede iç içe yatırım ağı içinde yönettikleri sermaye 41.1 trilyon dolara tekabül ediyor. Bunlar, COVİD-19 ile başlayan Büyük Başlangıç’ın arkasındaki aktörler. 41 trilyon dolar, binlerce milyoner, milyarder ve şirketin yatırım yaptığı serveti temsil ediyor. 17 dev, dünyadaki hemen her ülkede faaliyette ve küresel ekonomik sistemi kontrol eden finansal sermaye kurumlarının merkez yapıları içindeler. Fakir çiftçilerin elindeki zirai alanlardan enerji ve su gibi kamu varlıklarına kadar karlı gördükleri her şeye yatırım yapıyorlar, satın alıyorlar, savaş açıyorlar.

Peki, tek tek kim bunlar? Burada, küresel güç elitinin tabakalarından bahsetmeliyiz. Küresel güç eliti statü ve faaliyet alanlarına üç ayrı tabakaya ayrılmaktadır;

(1) Birinci tabakada küresel güç ailelerine yakın CFR, Bildelberg ve Üçlü Komisyon gibi yapılar içinde çalışan, ana karar merkezinin fikirlerini politika ve uygulamalar halinde ilgili kurumlara formüle eden ve uygulayan kişiler bulunmaktadır.

(2) İkinci tabakada ise şimdi bahsedeceğimiz, küresel sermayenin arka planda uluslararası para sistemine ve dünya kapitalizmine yön veren bir elit gurubu var.

(3) Üçüncü tabakada ise ilk iki tabaka ile bir şekilde bağlantılı Üçüncü Dünya ülkelerindeki uzantılar bulunmaktadır. Örneğin Türkiye’de TÜSİAD içinde yer alan şirketlerin sahipleri yabancı sermayenin Türkiye’deki bayileridirler. TESEV gibi yapılar ise bunlara siyasi ve sosyal alanlarda operasyonel manevra kabiliyeti sağlamaktadır.

Küresel güç elitinin ikinci tabakası içinde 389 kişi var, bunların az sayıda bir kısmı kadın ve çoğu ABD ve Batı Avrupa’nın zengin ülkelerinden oluşuyor. Bu kişiler, küresel sermayenin konsantrasyonunun devamlılığı için ülkelerinde hükümet dışı paralel politika belirleme ağlarının merkezindeler. Küresel güç elitinin iki temel işlevi var;

(1) Şirket medyalarını kullanarak ortak çıkarları için ideolojik gerekçe sağlamak yani algı yönetimi,

(2) Ulusaşan hükümet kuruluşları (NATO, IMF, Dünya Bankası, DTÖ, Dünya Ekonomik Forumu vb.) ve kapitalist ülkeler için eylem parametreleri belirlemek.

Daha da spesifik olarak, 17 küresel finansal dev içinde 199 direktör; Dünya Ekonomik Forumu, Uluslararası Para Konferansı, üniversiteler ve bağlı kuruluşları, çeşitli politika konseyler, sosyal kulüpler ve kültürel girişimler içinde oluşan çeşitli ağlar yolu ile birbirileri ile yakından temastalar. Hepsi birbirini yakından tanıyor ve birbirlerinin paylaşılan sistem içindeki güç konumlarını gayet iyi biliyor.

Ulusaşan kurumlar ağı içinde iki çok önemli küresel elit grubu, politika planlama işlevi görür;

– 30’lar Grubu (32 üyeli) ve

– Üçlü Komisyon’un genişletilmiş icra komitesi (55 üyeli).

Özetle bu iki gruptaki 85 kişi, küresel kapitalizminin nasıl işleyeceğini belirler ve küresel sermayenin sürekli ve emniyetli bir şekilde büyümesini sağlar.

Makalenin devamı ve geniş versiyonu için;

https://www.academia.edu/49074842/Küresel_güç_eliti_