Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplandırmış ve “F-35’ler konusunda ABD şu andaki tutumunu devam ettirirse biz tabii başımızın çaresine bakacağız“ demiştir. Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile 27 Ağustos’ta yaptığı görüşmenin ana gündem maddesi Suriye ve İdlib gerginliği olmasına karşılık, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerinin ardından Su-57 savaş uçağı alma olasılığı ortaya çıkmıştır. Erdoğan, Moskova ziyareti sırasında Su-57’nin kokpitini Putin ile birlikte incelemiştir.
Türkiye ile Rusya arasında gelişen bu sürece CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, tepki göstermiştir: “Türkiye’nin bir NATO üyesi ülke olduğunu unutmamak gerekir. Eğer Türkiye NATO yükümlükleriyle uyumlu olmayan birtakım silah tercihleri yapmaya devam ederse, bunun Türkiye’nin güvenliği açısından fevkalade ciddi ve çok olumsuz yansımalarının olacağından endişe duyuyoruz.”
MAKALENİN TAMAMI İÇİN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ PDF DOSYAYA BAKINIZ.
[pdf-embedder url=”http://ankaenstitusu.com/wp-content/uploads/2019/09/Hangi-Kapıya-Yöneldiğini-Bilmeyen-02.09.2019.pdf” title=”Hangi Kapıya Yöneldiğini Bilmeyen 02.09.2019″]
- TÜRKÇE BİLMEYEN TÜRK VATANDAŞI OLMAMALI - 3 Haziran 2023
- TÜRK YERİNE TÜRKİYELİ DENİRSE NE OLUR? - 2 Haziran 2023
- THE ECONOMİST DERGİSİ’NİN İLGİNÇ SEÇİM YORUMU - 21 Mayıs 2023
- BAŞKAN BİDEN ERMENİ SOYKIRIMI DEDİ AMA BİZDEN YETERLİ TEPKİ GELMEDİ, ÇOK YAZIK! - 27 Nisan 2023
- BATI AVRUPA’DA “MELEZ REJİM” OLAN TEK ÜLKE TÜRKİYE - 13 Nisan 2023
- ÇANLAR KİMİN İÇİN ÇALIYOR: STANDARD&POOR’S TÜRKİYE’NİN KREDİ NOTUNU KIRDI - 5 Nisan 2023
- TÜRKİYE DEMOKRASİ ENDEKSİ’NDE SINIFTA KALDI - 7 Mart 2023
- DÜNYA BANKASINDAN TÜRKİYE’YE 1,78 MİLYAR DOLAR ACİL DURUM DESTEĞİ - 22 Şubat 2023
- DEPREM FELAKETİ BM ÜYESİ 79 ÜLKEYİ BİR ARAYA GETİRDİ - 14 Şubat 2023
- TÜRKİYE AİHM’DE TERFİ EDEREK BİRİNCİ OLDU AMA? - 30 Ocak 2023