Twitter
Visit Us
YOUTUBE
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
 

10. Inequality For All (2013)

 

 

 

Bakanlar kurulu üyesi, çok satan yazar Prof. Robert Reich’ın eşlik ettiği belgesel, genişleyen gelir düzeyindeki açıklığın Amerikan ekonomisi üzerindeki etkisini inceliyor. Reich, mizah yoluyla ekonomik eşitsizliğin her birimiz üzerindeki etkisine farklı bir açıdan bakıyor.

9. The Corporation: (2003) 

 

 

 

26 ödül kazanmış belgesel; doğayı, evrimi, modern iş dünyası kurumlarının etkilerini ve gelecekteki durumlarını, ayrıca toplumdaki ve günlük hayatlarımızdaki artan etkilerini inceliyor.

8. Propaganda (2012) 

 

 

 

Avusturalya’yı ve Yeni Zelanda’da bulunan Güney Kore konsolosluğunu ve Katolik kilisesini içeren hâlâ devam eden uluslararası bir krizi gözler önüne seriyor.

7. Zeitgeist: Moving Forward (2011)

 

 

 

Belgesel, Günümüz sosyoekonomik pardigmalarının temelinde yatan para ve bankacılık sisteminin nasıl olup da tüm dünyadaki insanları yönettiğini anlatmakta. 

6. Inhabit (2015) 

 

 

 

Amerika Birleşik Devletlerinin kuzeydoğusu ve ortabatısına yoğunlaşan belgesel, kalıcı kültüre ve kent yaşamı ile banliyö yaşamına bir bakış atmamızı sağlıyor.

5. The Lottery of Birth (2013)

 

 

 

Dünyayı siz mi şekillendiriyorsunuz yoksa o mu sizi şekillendiriyor? 

4. The War You Don't See (2010) 

 

The War You Don't See (2010) I IMDb: 8,5

 

 

 

Tarihin sakladığı bağımsız haberciliğe dair medyanın savaşlardaki rolünü inceleyen oldukça güçlü aynı zamanda da güncel bir belgesel.

3. Earthlings / Dünyalılar (2005)

 

 

 

Gizli kameralarla çekilen belgesel hayvanların ne şartlar altında kesilerek insanların tabaklarına geldiklerini ve bunun insanların sağlığına olan etkisini irdeliyor.

2. Within Reach (2012) 

 

 

 

Mandy ve Ryan’ın sürdürülebilir bir topluluk arayış için işlerini, arabalarını ve evlerini arkalarında bırakıp pedal gücüyle 10 bin 500 km yol kat ederken keşfettikleri eko-evlerinin, dönüşüm kentlerinin yanı sıra bu amaca olan bağlılıklarını görüyoruz.

1. HUMAN (2015) 

 

 

 

Human bize, insanoğlunun derinliklerine inme fırsatını sunarken, dünyamıza dair görüntü ve hikâyelerle iki kanatlı bir tablo çizer. Kin ve şiddetle olduğu kadar aşk ve mutluluk aracığıyla da Human, bizleri başkalarıyla karşı karşıya getirirken kendi hayatlarımıza da götürür. Human, insan koşullarına sıkı sıkıya bağlanmamızı ve varoluş sebebimizin ne olduğunun yansıtılmasını sağlayan bir film.