Twitter
Visit Us
YOUTUBE
YOUTUBE
LINKEDIN
Share

TSK’dan  39 fiili hizmet yılı ardından Ağustos 2008’de emekli olan Deniz Kutluk, 14 yıl Donanma gemilerinde, 13 yıl Genelkurmay ve Deniz Kuvvetleri Karargâhlarında 6 yıl da NATO’nun Brüksel’deki Askeri-Politik Ana Karargâhında Komutan ve Direktör, Başkan, Branş amiri gibi yönetim kademelerinde, esas olarak 15 yıl süreyle dış politika-askeri güç planlaması ara kesitinde hizmet vermiştir.

On yıllık emeklilik yaşamında çeşitli şirketlerde Genel Müdür ve Yönetici olarak çalışmış olup halen Ankara Hukuk Fakültesinde “Deniz Hukuku” konusunda Yüksek Lisans dersleri vermektedir. ANKA Enstitüsü Bilim ve Danışma Kurulu üyesi ve yazarıdır.

Akademik yönden Askeri ve Kurmay eğitimleri yanı sıra; Siyaset Bilimi- Deniz Hukuku, Uluslararası Güvenlik alanlarında Yüksek Lisansları, Sosyal Çevre-Petrol Stratejisi alanında Doktorası bulunmakta olup ayrıca hukuk konusunda Ön Lisans eğitimi yapmıştır.

Yayın olarak, Deniz Hukuku, Hazar-Kafkas Petrolleri, Türk Boğazları, Çanakkale’de Savaşları konularında kitapları; NATO’nun Karadeniz Politikaları, Enerji Güvenliği ve Terörizm, Kentleşme ve Güvenlik Politikalarında (Ege, Karadeniz, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Ortadoğu, S-400, F-35 ) makaleleri ve TV yayınları bulunmaktadır.