Hayatınıza yeni bir şeyler kattığınızda zaten mevcut olanları da ayrı bir gözle görmeye başlarsınız, eskiler de yenilenir gözünüzde bir anda.
Kıyafet dolabınızı düşünün, çok severek aldığınız ve giydiğiniz kıyafetleriniz var. Diğer yandan; uzun süredir hep aynı kıyafetleri giydiğiniz için artık kanıksamışsınız ve onları ilk defa giydiğinizde hissettiğiniz duygulardan uzaksınız.
Yeni bir kıyafet alıp dolabınıza yerleştirdiğinizde bir anda eski giysileriniz de gözünüze güzel gözükmeye başlar, onlara da şöyle bir dokunup elden geçirir ve düzeltirsiniz.
Hayatımızdaki yenilikler de böyledir; hayatınıza yeni bir şey kattığınızda enerjiniz artar, bu mevcut olan şeyleri de daha farklı bir gözle görmenizi sağlar.
Bir tanıma göre mutluluk hayatı bir öğrenci gibi yaşamak ve sürekli yeni şeyler öğrenmektir. Bu bazen kendimize dair bir şeydir bazen de hayata dair bir bilgidir.
Hayatınıza yeni bir şeyler katın derken bunun illa maddi bir boyutu olması da gerekmiyor; örneğin yeni bir dil öğrenmeye başlayabilirsiniz, yeni bir hobi edinebilirsiniz, eğer yapmıyorsanız düzenli yürüyüşlere başlayabilirsiniz, yeni bir arkadaş edinebilir, yeni bir kitap okuyabilirsiniz.
Sürekli aynı şeyleri yaparak yaşamak bir süre sonra yaşamı sıkıcı hale getirebilir, bu nedenle zaman zaman yenilikler yapmak gerekir.
Bazen de bir şeyleri hayatımızdan çıkarmak, hayatımıza yeni bir şeyler katmaktır. Bu bazen daha fazla sağlık olur bazen daha fazla huzur.
Hazır bahar aylarını yaşıyorken önce biraz bahar temizliği yapalım hayatlarımızda sonra da biraz yenilik katalım.
Bu şekilde her şeyin daha anlamlı ve güzel olacağını düşünüyorum.
Sevgi ile kalın.
- 2018 DEĞERLENDİRMESİ VE 2019 PROJEKSİYONU–BİREYSEL DEĞERLENDİRME - 11 Ocak 2019
- BİR KİŞİSEL GELİŞİM ÖRNEĞİ OLARAK ATATÜRK - 12 Kasım 2018
- HAYATIMIZDAKİ KRİZLERİ YÖNETMEK - 5 Eylül 2018
- SABIRLI OLMAK - 5 Temmuz 2018
- HAYATTA İŞARETLERE DİKKAT ETMEK - 28 Ağustos 2017
- ÇÖZÜME FARKLI BİR YOLDAN ULAŞMAK - 27 Ağustos 2017
- HAYATIN ANLAMI - 26 Ağustos 2017
- UMUTSUZLUKTAN UMUDA GEÇİŞ - 25 Ağustos 2017
- TEK BİR HAYATIMIZ VAR – MACERA BAŞLASIN - 22 Ağustos 2017
- NE YAPTIĞINIZDAN ÇOK NASIL HİSSETTİĞİNİZ ÖNEMLİDİR - 20 Ağustos 2017