Twitter
Visit Us
YOUTUBE
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
ABD, kimyasal silah kullanımı iddialarıyla ilgili olarak Suriye ordusuna ve bazı Suriyeli askeri yetkililere yaptırım uygulama kararı aldı.
ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suriye Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Savunma Kuvvetleri ve Cumhuriyet Muhafız Birliği’nin kimyasal silah kullandıkları iddiasıyla yaptırım listesine dahil edildiği belirtildi.
Açıklamaya göre Suriye Askeri İstihbarat Dairesi’nden Tuğgeneral Yasin Ahmed Dahi ve Suriye Askeri İstihbarat Dairesi’nden Tümgeneral Muhammed Mahmud Mahalla, Suriye Hava Kuvvetleri İstihbarat Dairesi’nden Albay Süheyl Hasan el Hasan, Suriye Hava Kuvvetleri İstihbarat Dairesi’nden Albay Muhammed Nafi Bilal ve Suriye Siyasi Güvenlik Başkanlığı Şefi Muhammed Halid Rahmun da dahil olmak üzere 18 Suriyeli askeri yetkili ABD’nin yaptırım listesine dahil edildi. Askeri yetkililerin Suriye’de kimyasal silah kullanımıyla ilişkili oldukları öne sürüldü.
Öte yandan Suriye Savunma Bakanlığı’na bağlı Teknolojik Endüstriler Kurumu’na ve kurumun başkanı Bayan Bitar’a da yaptırım uygulama kararı alındığı ifade edildi.

ABD’DEKİ VARLIKLARI DONDURULDU

Yaptırım listesine eklenen kurum ve kişilerin ABD’de varlıkları donduruldu. Ayrıca ABD vatandaşlarına söz konusu kurum ve kişilerle işbirliği yapma yasağı getirildi.

Kaynak: https://tr.sputniknews.com/abd/201701121026747463-abd-suriye-ordu-yaptirim-/